Brouwerij Pleurus


Het verhaal van Brouwerij Pleuris is eigenlijk ontstaan na het brouwen van mijn eerste biertje in 2019. Een mooi Blond Belgisch biertje moest het worden, vergelijkbaar met La Chouffe was de uitdaging. Na het brouw- gist- en rijpingsproces bleek het bier heel aardig gelukt. Enkel het schuim verdween snel na het uitschenken. Echter als je het bier wat krachtiger in een langwerpig glas uitschonk bleek het schuim prima te blijven staan. Je moest het bier dus een beetje je glas in "pleuren".

Als geboren Hagenees leek me dit een leuke aanleiding om mijn hobby als "Brouwerij Pleurus" voort te zetten.


Het brouwen van mijn bieren doe ik op de MiniBrew. Een fantastische Nederlandse uitvinding waarbij het zelf creëren van recepten en bewaken van constante kwaliteit hand in hand gaan. Met de MiniBrew kan ik naar eigen inzicht recepten bouwen, met andere gebruikers delen en in de software van het systeem vastleggen. Met mijn kennis van automatisering en hobby voor koken is dit voor mij het een ideale systeem.  Ik brouw meestal 1 a 2 keer per maand. De hoeveel is steeds 5,5 liter wat neer komt op ongeveer 16 flesjes.

Onderaan kun je de recepturen van mijn bieren zoals deze in de MiniBrew worden gemaakt nalezen. De recepten geven een volledig beeld van de gebruikte mouten, hoppen, kruiden en toepaste vergisting. Mocht je het leuk vinden mag je deze gewoon gebruiken. Voor eventuele vragen ben ik graag beschikbaar. Proost vast!

©2023 Lekker ETEN en SLAPEN bij Conny en Jan in Oosterhout
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin